Dalāmies ar pieredzes spilgtākajiem momentiem:

  • 18 Latvijas uzņēmumi piedalījās #LUVUMC programmā ''Ilgtspējīgas uzņēmējdarbības vadīšana"! 
  • Panākumu stāsti: Uzņēmumi, īstenojot ilgtspējīgas darbības, palielināja savus ieņēmumus par 40%. Tas parāda, ka ilgtspēja nav tikai par atbilstību ESG prasībām, bet arī par pozitīvu ietekmi gan uz uzņēmuma ienākumiem, gan sabiedrību. 
  • Sadarbība un tīklošanās: Viena no visvairāk novērtētajām mācību daļām bija iespēja apmainīties ar kontaktiem un atbalstīt viens otru, daloties pieredzē. Sadarbība ir ļoti svarīga ilgtspējīgu prakses attīstīšanai un izmantošanai. 
  • Uz nākotni orientēti risinājumi: Dalībnieki dalījās ar tādām idejām kā automašīnu nobraukuma izsekošana, lai samazinātu CO2 loģistikā, investīcijas jaunu darbinieku apmācībā, nākamo paaudžu labklājības uzlabošana, CO2 aprēķināšana produktu un pakalpojumu procesos, datu vākšanas un pārskatu veidošanas ilgtspējas rādītājiem, digitālo rīku ieviešana, darbības efektivitātes uzlabošana ar digitālo pakalpojumu palīdzību, ilgtspējas aspektu integrācija valdes līmeņa lēmumu pieņemšanā, dzimumu līdztiesības un darba vides uzlabošana, samazinot troksni koplietojamās telpās, samazinot digitālos atkritumus komunikācijā, SEG emisiju aprēķināšanu un otrreizēji pārstrādāto materiālu īpatsvara palielināšanu ražošanā, lai veicinātu atkārtoti izmantojamu materiālu savākšanu un izmantošanu. 
  • Dizaina domāšana un ilgtspējas integrācija: Noslēguma lekcijā dalībnieki, izmantojot dizaina domāšanas metodes, modelēja ilgtspējas iniciatīvu integrāciju savā uzņēmējdarbībā. Viņi prezentēja savas idejas un risinājumus, demonstrējot to ietekmi uz visu piegādes ķēdi. 

Īpašs paldies programmas vadītājai Santai Bormanei par viņas vērtīgo pieredzi un profesionālo vadību, kas radīja iedvesmojošu vidi un sekmēja Latvijas uzņēmumu sadarbību ilgtspējīgas nākotnes veidošanā! 

Liels paldies visiem dalībniekiem par ieguldīto darbu un ieguldījumu no uzņēmumiem: 

Grindeks  

Latvijas Valsts ceļi 

Brabantia 

Latvijas valsts meži 

Augstsprieguma tīkls AS 

Vidzemes Augstskola  

CBL Life  

Tondo SIA 

SIA Rīgas ūdens 

Elia Group 

VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs 

Nõo Lihatööstus 

SIT RIGHT 

BM Certification  

Latvenergo 

Kronospan 

Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkuma centrs 

Dalīties